Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

De HAN leidt studenten op op het gebied van life science en chemie en streeft ernaar goed opgeleide young professionals af te leveren aan bedrijven en onderzoeksinstituten in het veld. Bovendien draagt het bij aan ontwikkeling en innovatie samen met bedrijven in Nederland.

De HAN participeert in Katalysator met het HAN BioCentre en de School of Applied Biosciences and Chemistry.

HAN BioCentre, Expertisecentrum Toegepaste Biowetenschappen en Chemie doet al 15 jaar toegepast onderzoek in samenwerking met het bedrijfsleven in Nederland op 3 centrale thema’s Biobased Discovery, Bioinformatica|Data Science en Drug Discovery. Bekwame onderzoekers en getalenteerde studenten werken samen aan gesubsidieerde onderzoeksprojecten of aan contractonderzoek onder begeleiding van senior projectleiders.

De Hogeschool toegepaste biowetenschappen en chemie de HAN biedt 3 bacheloropleidingen aan: Life Science, Chemie en Bioinformatica en de master Molecular Life Sciences. Bij deze opleidingen wordt met regelmaat nauw samengewerkt met het lokale bedrijfsleven in de vorm van gastcolleges, praktijkopdrachten, stages en afstudeerprojecten.

Daarnaast heeft de HAN Academy een breed portfolio aan stafopleidingsmogelijkheden opgebouwd voor bedrijven die hun medewerkers professioneel willen opleiden naar een hoger niveau, zoals workshops, in-company cursussen of maatwerk cursussen.

Met de integratie van de drie centra kunnen we elke opleidings- en onderzoeksvraag binnen de thema’s chemie en life sciences beantwoorden en zijn er geen witte vlekken.

Dr. Pedro Hermkens (lector)

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, HAN BioCentre

Scroll Up